BUFF: Beans - biografvisning

Beans. Kanada 2020. Regi: Tracey Deer. 92 min. Engelskt tal. Svensk text. 

När myndigheterna bestämmer sig för att skövla mohawkernas skog för att bygga en golfbana uppstår en konflikt där delar av lokalbefolkningen tar ställning mot ursprungsbefolkningen. Mitt i allt detta håller Beans, en ung mohawk, på att växa upp, bli kär och välja utbildning.  Filmen är baserad på verkliga händelser som utspelade sig i Quebec 1990. 

Tema: Rasism, uppväxt, mänskliga rättigheter 

Samtal efter filmen

Samtal sker i anslutning till FN dagen mot rasism, 21 mars. Antirasistiska filmdagar introducerar filmen och följer upp den i samtal med Maria Borda, antropolog. Vilka är mohawkerna? Vad är bakgrunden till händelserna filmen? Finns det likheter mellan mohawkfolkets situation och andra urfolk i världen? Tips! Under FN-dagen mot rasdiskriminering 21/3 visas även den sydafrikanska dokumentären A new country av Sifiso Khanyile med efterföljande föredrag. Arrangemanget görs av Antirasistiska filmdagar.

Mer info på www.facebook.com/arfmalmo.

Under festivalen tillåts varje klass bara boka ett evenemang. Om en klass bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls. 

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänna besökare. Aktuella restriktioner och rekommendationer kommer gälla. Covidpass kan komma att krävas av personer klassens sällskap som är över 18 år. Detta gäller även lärare.