SMUFF - Snuttefilm för de små


 Regissör: Anna-Clara Tidholm & Gun Jacobson | Sverige 2007 | 32 min  Rekommenderad ålder: 2 - 3 år


Fem korta filmberättelser, varav tre av filmerna är baserade på Anna-Clara Tidholms bilderböcker "Alla får åka med", "Hela natten" respektive "Apan fin". Varje film är ett litet äventyr i sig med mycket känslor, mycket musik och stor dramatik på små barns nivå. Mellan filmerna dyker de små figurerna Snuttarna upp i mellanspel, som fungerar både som andhämtningspauser och presentationer av nästkommande film. SNUTTEFILM är film för de mindre barnen, i lugnt tempo och med berättelser som barnen kan känna igen sig i. För musiken står Jonas Jonasson, känd från gruppen Bob Hund. Berättare är Anders Alnemark.

 Förfilmer: Traditionsenligt inleds varje visning med fina kortfilmer gjorda av elever på Malmö Kulturskola. I år visas "Humlans resa" av Honey Thompson, "Flugan" av Isak Blom, "Blobby och Blobbs äventyr" av Dhra Maheshwari & Matilda Tegnér, "Strandens roliga dag" av Gloria Bååth & Melis Fazlioska (total längd: 4 min).

 Visas:  Tis 6 nov kl 09:15 -  kl 10:00 samt Fre 9 nov kl 09:40 - kl 10:25

 

SMUFF 2018 - BARNBOK vs. FILM

Små Ungars FilmFestival är den årligt återkommande festivalen för Malmös allra yngsta cineaster, speciellt dem mellan 2-5 år. SMUFF 2018 är barnböckernas filmfestival, alla filmer som visas har litterär förlaga. Filmerna är baserade på böcker och karaktärer hämtade från böcker. I festivalprogrammet återfinns flera av barnens favoriter. Ett besök på SMUFF i år kan vara ett ett utflyktsäventyr för barnen och ett fint komplement för de förskolor som arbetar i projekt kring böcker. Det finns filmer av olika längd för att täcka in olika åldrar hos publiken.

Varmt välkomna!

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, med stöd av Malmö stad.