SMUFF - Hokus Pokus Alfons Åberg

Regissör: Torill Kove | Norge/Sverige 2013 | 73 min


Rekommenderad ålder: 4 - 5 år (filmen är 73 min)

Alfons Åberg är en av de allra populäraste karaktärerna som figurerar både i barnböcker och på film. Böckerna är skrivna av författaren Gunilla Bergström. Det finns både filmer baserade på böcker och med originalmanus.


ALFONS ÅBERG - HOKUS POKUS är den första långfilmen med Alfons Åberg. När han inte leker sjörövare med sina kompisar så drömmer Alfons om en egen hund. En lekfull terrier, precis en sådan som granngubben Gustav har, Gustav som är trollkarl. Filmen är fritt baserad på boken "Hokus Pokus Alfons Åberg" och utvidgas till en större berättelse med delar och karaktärer från Alfons Åbergs universum. Berättelsen handlar om verklighetens illusioner och magi men också om lögner och fantasi och om en intensiv önskan att bli tillräckligt stor för att få en egen hund! Rösten som Alfons och Mållgan görs av Markus Engdahl och rösten som pappa av Gustaf Hammarsten. Innehåller musik komponerad av bl a Timbuktu och Ane Brun.

Visas: Ons 7 nov kl 10:00 - slut ca kl 11:20


SMUFF 2018 - BARNBOK vs. FILM

Små Ungars FilmFestival är den årligt återkommande festivalen för Malmös allra yngsta cineaster, speciellt dem mellan 2-5 år. SMUFF 2018 är barnböckernas filmfestival, alla filmer som visas har litterär förlaga. Filmerna är baserade på böcker och karaktärer hämtade från böcker. I festivalprogrammet återfinns flera av barnens favoriter. Ett besök på SMUFF i år kan vara ett ett utflyktsäventyr för barnen och ett fint komplement för de förskolor som arbetar i projekt kring böcker. Det finns filmer av olika längd för att täcka in olika åldrar hos publiken.

Varmt välkomna!

Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, med stöd av Malmö stad.