Hemligt - Banditsagor

En klassrumsföreställning med dagboken i centrum! 

Spelas i klassrum där eleverna sitter kvar vid sina platser och får uppleva föreställningen via hörlurar! 

 

I Hemligt vill vi tillsammans med publiken se hur vi kan närma oss det kanske mest privata - dagboken, undersöka vårt innersta och det vi håller för oss själva. Föreställningen handlar också om hur hemligheter kan påverka en grupp och dess sociala strukturer. Formmässigt använder vi oss av en hörlursform för att komma så tätt inpå rollfigurernas tankar och känslor som möjligt. Skådespelarna utrustas med små mikrofoner, publiken förses med hörlurar och får på så vis ta del av ett intimt samtal som ger känslan av att tjuvlyssna. Perspektiven skiftar i en kollageliknande berättelse. 

Hej dagboken!  

Det verkar som om Emma är tjurig på mig. Hon är bästis med Gretchen. Innan vi började vara med Gretchen bråkade vi aldrig men nu har vi börjat göra det fast det är ju Emma som startar bråken och inte vill vara bästis igen för hon har ju Gretchen att vända sig till eftersom Gretchen helst är med Emma, jag har ju inte direkt någon som jag är med om vi blir ovänner eftersom annars är jag bara med Emma och Gretchen eller så är jag själv. Fast jag brukar inte få vara med.  

Malin 11 år (1998-11-06)  

Läs teatergruppens elevbrev för eleverna i god tid innan föreställningen. Du hittar det här!

Praktisk information inför föreställningen: 

2 föreställningar/dag på samma skola och föreställningarna spelas i samma klassrum pga. teknikrigg. Tekniker och skådespelar kommer till skolan kl. 7.00 och har en riggtid på 1,5 timme före första föreställning kl. 8.30. Ange kontaktuppgifter till den person som kan ta emot gruppen vid ankomst som medföljande vuxen.  

  • LÄNGD 45 min 

  • PUBLIKANTAL 1 klass ( max 30 personer ) 

  • RIGGTID/RIVTID 60 min/30 min 

  • SCENRUM Klassrum  

  • TEKNIK Vanligt eluttag 


Platserna blir bokningsbara för utvalda skolor måndagen den 12 augusti.

Resterande platser släpps fritt för alla måndagen den 26 augusti.