3 x Game Over - in-discourse

en interaktiv spelupplevelse om artificiell Intelligens 


Vems instruktioner litar man mest på? Instruktioner från en dator eller direkt från en bekant levande människa? 

Ni kommer att vara med om en workshop som består av fyra olika stationer på in-discourse media studios i kirseberg. Innan ni anländer är det bra om ni har delat in klassen i fyra olika grupper. Under ca 40 minuter kommer ni att få möta utmaningar i en stämningsfull spelvärld, ni kommer  att behöva interagera fysiskt men också reflektera individuellt oc organisera er i grupp. För att gå vidare i de olika spelen kommer ni att behöva göra olika val. Målet är att följa instruktionerna och samla på ”argument” Man kan inte göra rätt eller fel, bara argumentera väl!  Efter spelen diskuterar vi gemensamt om vad som påverkat era val men också generellt om de spår vi lämnar efter oss på internet. 

Detta kan ni diskutera för att förbereda er: 

Diskutera i klassen vilka online spel, gratis-appar eller sociala medier som ni använder och varför ni gillar dem. Uppmärksamma vilka olika stilar och funktioner som gör att ni gillar att använda dem. Om ni använder flera olika identiteter för olika online forum? Diskutera om ni registrerat olika profiler och varför ni gillar att tex. använda olika bilder för att presentera er.  

Ni kommer att träffa: 

Emma & Silas som jobbar på in-discourse creative production studios. Silas arbetar med ljud och scenografi för olika sammanhang tex. galaevenemang i Tyskland och Schweiz, eller inspelningar i musikstudior men även komposition för film, audioguider, teater och dans. Emma arbetar som dansare, koreograf, skådespelare och pedagog. Hon har ett förflutet i foto och video och använder kombinationen av sina kunskaper i egna och andras föreställningar, filmer och installationer. Produktioner som Emma och Silas skapar i studion har ofta har fokus på kreativt lärande genom rörelser, musik och visuella stämningar 

In-discourse Studion var för länge sedan en industriell snickeriverkstad för tåg. Sedan 4 år är den renoverad och där skapas musik, film, teater och dans. Området där studion ligger kallas för Lokstallarna. För inte så länge sedan var detta ett jättestort verkstadsområde för att renovera tåg. Kanske kommer ni att känna igen platsen från TV program såsom Vi i femman, Sommarskuggan eller Spökpatrullen för att bara nämna några av Sveriges televisions filmproduktioner som äger rum på Lokstallarna. 


Här kan ni hitta hösten högstadieutbud!

Platserna blir bokningsbara för utvalda skolor måndagen den 12 augusti.

Resterande platser släpps fritt för alla måndagen den 9 september.