Nordisk Panorama: Stories from the Pinery - kortfilmsprogram

Visningstider: 

Torsdag 19 september 12:15 & fredag 20 september 10:00, Panora 1, 175 platser 


 Filmfestivalen Nordisk Panorama presenterar tre kortfilmer som gemensamt berättar historier från tallskogen. Filmerna är på olika språk och med engelsk textning. Efter filmen följer ett samtal med besök av regissör för någon av filmerna. Filmerna ingår i tävlan och eleverna ombeds rösta på sin favorit efter filmvisningen.


Raw / Rå
Regi: Sophia Bösch, Sverige / Tyskland, fiktion 30 min, Språk: svenskt tal, engelsk text 

16-åriga Linn har tagit jägarexamen och får äntligen följa med de vuxna på älgjakt. Hon vill leva upp till kraven från de äldre i jaktlaget men när hon skjuter sin första älg bytts stolthet mot skam när det visar sig att hon skjutit en älgko. Jägare får inte skjuta älgkor om det finns en kalv. Nu måste jaktlaget börja leta reda på kalven som inte klarar sig utan sin mamma. Skamsen men beslutsam letar Linn genom skogen på egen hand för att lösa problemet. 


Traces / Sportegn 
Regi: Ingvild Söderlind, Norge, fiktion 10 min, språk: norskt tal, engelsk text

Selma är avundsjuk på sin lillebror som får mer uppmärksamhet från mamman. Det finns vilda djur i skogen bakom huset och Selma lägger märke till hennes brors växande fascination för skogen. En kväll, matar hon på den fascinationen, med historier som lockar brodern. Om syskonkärlek som testas. 


Permission to Fall / Kaatuminen sallittu 
 Regi: Einari Paakkanen, Finland, dokumentär 13 min,
  engelsk textning, språk: finska, arabiska mfl.

På ett center för mottagning i östra Finland blir barnen överlyckliga när de skall få lära sig att åka skidor. Den internationella längdåknings skidskolan delar ut deras första skidor, lär ut grunderna och sen är det ut i vita stora backar. De får också vara med på en första skidtävling. En skidtävling där alla vinner! 


Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/SelectTimeType  

Platserna blir bokningsbara för utvalda förskolor tisdagen den 13 augusti.

Resterande platser släpps fritt för alla måndagen den 19 augusti.