Kulturombudsträff för gymnasieskolor

Kulturförvaltningen och Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen bjuder in till en introduktionsträff för kulturombud i gymnasieskolorna i Malmö.

Plats: Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15 B, Malmö, vån 1 Lagret

Datum: torsdag 15 augusti kl. 12:30-14:30

För att säkerställa att kultur i skolan är kvalitativ, relevant och tillgänglig behövs kulturombud. Du som är kulturombud skall både kunna informera och inspirera kollegor och elever att ta del av kulturen i Malmö.

Välkomna till en eftermiddag då vi introducerar er till Kulturkartan, Kulturförvaltningens bokningssystem för kultur till skolor, och guidar er genom de olika verktyg ni behöver för att bl a boka evenemang.  Höstens kulturutbud för gymnasiet presenteras och du får möta kulturförvaltningens olika institutioner. Då detta är startpunkten för ett kommande strategiskt samarbete mellan Kulturförvaltningen och Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen vill vi även bjuda in er kulturombud till samtal kring skolors kulturutnyttjande idag och tankar och idéer för framtiden för att utveckla kulturutbudet för kommande läsår. Under hösten kommer vi även att starta upp en referensgrupp som kan bidra med input till kulturförvaltningens produktioner och inköp.

Du får gärna ta med dig en kulturintresserad kollega. Vi bjuder på en lunchmacka! Meddela ev allergier i anmälan.

Den 14 augusti börjar kulturutbudet bli bokningsbart i Kulturkartan. Det är därför viktigt att du som kulturombud har registrerat dig som detta i Kulturkartan innan dess. För mer info: Susanne Månsson Kandell, enheten för kulturarrangemang tel. 0709-173828