Flykten - fortbildning

  • Fortbildning

Houman Sebghati  

En normkritisk dag för att lyfta kunskap kring rasism i den svenska skolan.  


Program:

10:00 - 12:00

I en timme och 45 minuter ger Houman en föreställning full av musik och drama. Den första delen är en rapkonsert med interaktivitet, glädje och finess. På scenen har han med sig musikerna Manfred Hulebo (piano och beats), Mathias Siroiney (sång) och Nadia Hamouchi (trumpet). 

 

Den andra delen av föreställning gästas av den 18-åriga och lovande poeten Elelta Sebhatu. Tillsammans skapas på scen en poetisk dialog om att växa upp, om att förstå sina känslor och om hur är det är att känna sig utanför.


Konsert och monolog tillsammans med högstadieelever från Malmös skolor. Eleverplatser till föreställningen bokas här: https://kulturkartan.malmo.se/Events/Details/523 

Turnén som reser runt i hela Sverige har som mål att upplysa och utbilda så vi tillsammans kan jobba för en mer likvärdig skola. Föreläsning och pedagogiskt material erbjuds lärare och skolledare för fortsatt fördjupat arbete på skolorna.  

12:00 - 13:00

Lunch på egen hand.

13:00 - 15:00

Seminarium endast för pedagoger

En sammanställd forskning från Örebro Universitet, Uppsala Universitet, Karlstads Universitet och Linnéuniversitetet presenteras där det framgår hur rasism fungerar i praktiken i skolan. Deltagarna får en goodiebag med en broschyr och studiematerial för att fortsätta arbetet på skolorna. Seminariet reder ut begreppen och ger också en metodik att börja arbeta utifrån.


Här finns en projektbeskrivning av dagen.