Testa muralmåleri!

Varmt välkomna till Malmö Konstmuseum och testa muralmåleri. 

Har du alltid velat prova att måla med sprayburkar? Vill du skapa en stor, kollektiv muralmålning på Malmö Konstmuseum? 

Hos oss får ni möjlighet att prova sprayfärger, göra schabloner och skapa egna motiv utifrån ett gemensamt tema. Projektet är handlar om samarbete, kollektivt skapande och att hitta inspiration från varandra. Vid projektets slut kommer vi ha fyllt en hel vägg på Konstmuseet med ett kollektivt kollage som blir ett enda stort konstverk! 

 


Under vecka 43 jobbar konstnären Lisa Ewald tillsammans med Örtagårdskolans åk. 7 i Malmö och förgyller en vägg på deras skola. Processen på skolan dokumenteras av elever och filmpedagog från Kulturkopplingen och deras arbete visas digitalt hos oss på Malmö Konstmuseum. Utifrån Örtagårdskolans muralvägg inspireras vi för att förgylla även Konstmuseets lokaler. 

Projektet är en del av Bästa Biennalen (v.43-v.44), biennalen arbetar för att tillgängliggöra konstrummet för alla åldrar och synliggöra professionell konst för barn och unga genom att samordna en återkommande regional konstbiennal i Skåne vartannat år. I projektet samarbetar Malmö Konstmuseum, Kulturkopplingen och konstnären Lisa Ewald.