SMUFF: Pettson & Findus - Kattonauten

  • Skolbio

PETTSON & FINDUS - KATTONAUTEN

Regissör: Torbjörn Jansson, Albert Hanan Kaminski & Árpad Szabó | Sverige/Tyskland 2000 | 79 min

Rekommenderad ålder: 6 - 7 år

Det började en dag när låset till dasset trilskades och Pettson blev inlåst och sur. Så sur att han ville att Findus skulle städa upp efter sig, men med ett brev till kungen tror Findus sig kunna övertyga Pettson om att små katter inte alls behöver städa. Medan Findus väntar på svar får han och gubben allsköns spännande besök: ängsliga älgar, stabbiga tigrar, prilliga rymdhöns och en oförskämt bortglömd släkting. En dag har brevbäraren post till Findus, men när brevet ska överlämnas är det plötsligt försvunnet. Pettson skjuter iväg kattonauten Findus i en hemsnickrad raket, fäst i ett träd med ett gummiband. I sitt katthuvud ska Findus rädda rymdhunden Laika, dels för att det är synd om henne och dels för att det är dumt att skicka upp hundar i rymden när de är så korkade.

Förfilm:
VIMS I RYMDEN – Merkurius, Venus och jordens måne
Produktion: Helen Rundgren | Sverige 2015 | 4 min

Ki, Pi och Ti leker på jordklotet. Egentligen får de inte för det är för långt bort från den stjärna de kommer ifrån. Mamma ropar att de ska komma hem! Men på vägen hem vimsar de iväg mot solen och planeterna Merkurius och Venus. Sedan stannar de till på jordens måne. Ti gillar månar.


SMUFF 2019 – FANTASI & RYMDEN
Små Ungars Film Festival är den årligt återkommande festivalen för Malmös allra yngsta cineaster, speciellt dem mellan 2-5 år. Det är 50 år sedan den första månlandningen skedde 1969 så SMUFF 2019 har fått tema FANTASI & RYMDEN. En del filmer har huvudpersoner som kan eller vill flyga, även om de inte når ända ut i rymden, en del filmer präglas av fantasi. Arrangör: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, med stöd av Malmö stad. Tack till UR.


Platserna blir bokningsbara för utvalda förskolor måndagen den 30 september.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 7 oktober.

Kulturbussen bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/SelectTimeType