NU! - Expressteatern

NU! är en interaktiv mimföreställning i klassrummet som handlar om världen bakom och bortom orden: de känslor och fenomen som styr vad vi gör och hur vi gör det. Vartefter föreställningen pågår, blir barnen mer och mer aktiva, till slut är hela publiken med och mimar. 

Delvis tack vare den digitala revolutionen, där Youtube och dataspel är vardag, har den unga publiken en snabb uppfattningsförmåga för rörliga bilder. Denna färdighet fungerar även när ungdomar tittar och provar på mim, då barnens egen fantasi får möjlighet att färdigställa ”bilderna”.  Under föreställningen får eleverna använda kroppspråk och enkel mimteknik för att skapa teaterscener. Föreställningen börjar med korta mimnummer, på olika teman: självkänsla, politik, åldrandet, och vår relation till maskiner. Tanken med föreställningen är att visa den unga publiken hur man med hjälp av endast kroppen och fantasin kan skapa rolig och intressant teater. 

NU! är tänkt som en uppföljare till klassrumsföreställningen Did I really- ett mimäventyr på engelska.  

Mimnumren kan presenteras med engelska eller svenska som arbetsspråk enligt önskemål

Av och med: Ed Damron 

Tekniska krav: Tillgång till klassrummet (utan elever) 30 minuter före föreställningens start! 

Föreställningen spelas 2 ggr/dag i klassrum. När du bokar, bokar du två föreställningar. Tiderna kan justeras utifrån skolans schema och önskemål i samråd med producent Kajsa Littgren på Expressteatern: kontor@expressteatern.nu 


Fördelning av platser till skolor som står näst i tur görs onsdagen den 8 januari.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 20 januari.

Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus