Det stora operaäventyret - Operaverkstan

Evenemang inställt

Det stora operaäventyret är en introduktion för barn och unga till operans förtrollade värld. 


Att boka en plats till föreställningen (Ledaren) innebär att ni bokar:

- En inledande operalektion i klassrummet av Operaverkstans pedagoger i februari (v.6 - v.7).

- Föreställningen Ledaren på det datum som ni bokar i kalendern nedan.

- En guidad visning av operahuset senare under 2020.

Operalektion

En av operans pedagoger besöker eleverna i klassrummet och förbereder dem på vad de ska få se, ger dem en introduktion av operan och dess konstformer (sång, musik, teater, kostym, scenografi m.m) i allmänhet, och föreställningen (Ledaren) de ska få se i synnerhet.

Föreställning (Ledaren)

Ledaren (Le Maître) av Eugène Ionesco kommer i Operaverkstans uppsättning utspelas 1959 i efterkrigstidens Paris. Ionescos absurda text kommer präglas av ett teatralt uttryck med hjälp av maskspel som vävs samman med den franska kompositören Germaine Tailleferre’s lekfulla musik. Maskerna, som utgör en viktig del i spelet och scenografin kommer i huvudsak skapas av eleverna själva i klassrummet innan besöket. Läs mer om föreställningen här.  

Guidad visning

Malmö Opera är ingen vanlig arbetsplats, här finns närmare 90 olika yrkeskategorier. Skickliga specialister ser till att varje uppsättning får möta sin publik. Det är mycket som ska klaffa, både före, under och efter föreställningen. Det är en upplevelse att se hur det hela går till. Visningen pågår i ungefär 60 min: foajé, salong, bakom kulisserna på stora scenen och en titt in på Verkstan

Såhär bokar ni:

1. Välj datum för föreställningen Ledaren i kalendern nedan. 

2. I januari kommer ni bli kontaktade av Operaverkstan för att boka in en förberedande operalektion i klassrummet. Operalektionerna genomförs i vecka 6 och vecka 7 (3 februari - 14 februari).

3. När operalektionen är bokad ska ni kontakta skolvisningar@malmoopera.se och själva boka in en guidad visning av operahuset.