Osynliga Sue

  • Skolbio

Invisible Sue, regi: Markus Dietrich, Tyskland 2018, 95 min, tal: tyska, text: svenska, åldersgräns 7 år, målgrupp åk 3-6 

Tolvåriga Sue känner sig ensam. Hennes mamma är forskare och jobbar hela tiden på labbet. När Sue och hennes pappa ska överraska mamman på hennes födelsedag så känns det mest som att de kommer och stör henne och det blir bråk. I tumultet inträffar en olycka. Sue får vätska på sig som gör det möjligt för henne att göra sig osynlig. När mamman blir kidnappad kommer Sues nya superkraft väl till pass. Hon tar hjälp av sina vänner Kaya och Tobi och genom att kombinera sina olika styrkor gör de sitt yttersta för att rädda mamman och avslöja konspirationen bakom försvinnandet. 

Så här tyckte journalisten och filmkritikern Ingela Brovik, Opulens.se om filmen: “Osynliga Sue är en av de bästa, mest intressanta filmerna på årets BUFF, med sitt intrikata berättande och sina associationer till tysk stumfilm som Fritz Langs Metropolis. Det är således ett mörkt skräckdrama med filmhistoriska referernser, undertext om teknik och makt, i en spännande och dynamiskt fantasifull berättelse om att bli sedd/vara osynlig, symboliskt, vetenskapligt och identitetsmässigt.” 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=J0O28WT6f1E

Se Filmhandledning från BUFF. 


Bokning av kulturbuss görs separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus 

Fördelning av platser till skolor som står näst i tur görs tisdagen den 14 januari.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 27 januari.