Häxjägarna

  • Skolbio

Zlogonje / The Witch Hunters  RegiRasko Miljkovic, Serbien, 90 minuter, tal: serbiska, text: svenska 

Målgrupp: åk 3-6 ( obs, svensk text) 

Lekfull och medryckande äventyrsfilm om pojke som kämpar mot häxor och sina egna svagheter. 10-årige Jovan flyr verkligheten och försvinner in i sin fantasivärld där han är en hjälte med superkrafter som alla drömmer om att ha. Men allt förändras när han träffar sin nya klasskompis Milica. Hon övertalar honom att hjälpa henne att befria sin pappa från hans nya fru, som hon tror är en häxa. Men för att bli en riktig hjälte måste Jovan först acceptera sig själv och den han är. Häxjägarna handlar inte bara om nyvunnen vänskap och häxjakt, det är också en stark och djup berättelse om att göra det bästa man kan, hur många hinder man än måste besegra. 

 Häxjägarna är en fantasifull film om självacceptans, skilda föräldrar och hur det är att leva med en funktionsnedsättning. Jovan måste möta sin egen frustration över en kropp som inte lyder och mobbarna som kränker honom för det. Milica kämpar med att förstå föräldrarnas skillsmässa och acceptera pappans nya flickvän.  

Filmens tema: Superhjältar, Fantasi, Vänskap, Leva med en funktionsnedsättning, Mod, familj och normer. Läs gärna Filminstitutets filmhandledning, med filmklipp från scener ur filmen: https://www.filminstitutet.se/globalassets/2.-fa-kunskap-om-film/filmpedagogik/filmhandledningar/filmhandledningar-pdfer/haxjagarna.pdf 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6WjOWmALnw8 


Fördelning av platser till skolor som står näst i tur görs tisdagen den 14 januari.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 3 februari.