Pichkus dröm

Evenemang inställt

  • Skolbio

Halkaa Regi: Nila Madhab Panda, Indien 2018, 111 min, tal: hindi, text: svenska, åldersgräns 7 år 

Målgrupp: åk 3-5 (observera endast svensk textning med tal på hindi) 

Det finns en sak som Pichku drömmer om: En toalett som är fräsch och där han får vara ifred. Men i den indiska slummen där han bor är det snarare en lyx än en rättighet att få uträtta sina behov med tak över huvudet. Pichku och några vänner börjar samla in pengar för att bygga en toalett.  Med mycket färg, sång, dans och humor tar filmen upp ett stort världsproblem som många svenska barn tar för givet: nämligen tillgång till en ren och trygg toalett. 

Filmen visades på BUFF 2019 och vann där Barnfondens pris:  “4,5 miljarder människor saknar tillgång till en säker toalett. Siffran är kvittot på att en film som Pichkus dröm behövs. Den sätter toaletten på kartan och den gör det med värme, färgrikedom och mycket skratt. Vi får följa Pichku i Indien som vågar kämpa för sin dröm mot alla odds. Vi får följa vänskap som spänner över alla gränser - gränser som vi människor hittat på. Filmen bidrar till mer barnskratt över hela världen och den gör det utan att skoja bort allvaret.. 

Filmhandledning från BUFF finns bifogat på evenemangsidan. Läs gärna igenom och förbered eleverna på en del av filmens tematik och roller innan ni ser filmen. 


Fördelning av platser till förskolor/skolor som står näst i tur görs tisdagen den 21 januari.

Resterande platser släpps fritt måndagen den 27 januari.