3 x språkklass

  • Skolbio

Tisdagen den 3 mars och onsdagen den 11 mars arrangeras parallella filmvisningar så att skolors olika språkklasser kan se film samtidigt. Filmerna kommer starta ungefär samtidigt.

Boka platser för samtliga språkelever i samma bokning. Ange under "meddelande till arrangör" hur många platser ni önskar för vardera språk. Går eleverna i olika klasser kan ni boka samtliga elever på en vald klass.

Evenemanget går bara att boka om man bokar för elever från alla språkval till alla tre filmerna. Evenemanget vill främja samarrangemang på skolorna. 


För elever med språkval FRANSKA Flag: France on Apple iOS 13.3 

A Colony (Une Colonie) 

Regi: Geneviève Dulude-De Celles, Kanada 2018, 102 min, tal: franska, text: svenska 

Rek. Från åk 7-9, ( gymn) filmhandledning från Svenska Filminstitutet med filmklipp 

12-åriga Mylia ska börja högstadiet på en ny skola. Hemma är det kaos och på skolan försöker Mylia hitta umgänge och en naturlig plats att passa in i. Hon blir kompis med den äldre tjejen Jacinthe som inte direkt har det bästa av inflytande, och hon introduceras för tonårslivets frestelser. Samtidigt träffar hon Jimmy, en hemlighetsfull kille från det närliggande reservatet för urbefolkning, och de båda inleder en vänskap i hemlighet. A Colony är en lågmäld och finstämd film om Mylias resa från barn till tonåring, från landsbygd till stad och från sig själv till världen utanför. 

Colony är ett flerfaldigt prisbelönat, välspelat och realistiskt coming of age-drama. Filmen väcker frågor kring familjerelationer, vänskap, kärlek och identitet. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5FaO2sB1nVU 


För elever med språkval TYSKA Flag: Germany on Apple iOS 13.3 

Goodbye Berlin (Tschick)

Regi: Fatih Akin, Tyskland, komedi/drama 93 min, tal: tyska, text: svenska 

Målgrupp: åk 7-9 

14-årige Maik är uppvuxen i en rik men dysfunktionell familj. Mamma är alkoholist och hans pappa en frånvarande idiot. Maik är förälskad i en tjej som inte ens tycks veta om att han existerar. Precis innan sommarlovet börjar en ny kille, Tschick, i klassen. Oväntad vänskap uppstår och på sommarlovet ger de sig tillsammans ut på en händelserik road trip En varm, fartfylld och humoristisk film baserad på den hyllade ungdomsromanen Tschick av Wolfgang Herrndorf som vann pris för bästa ungdomsroman i Tyskland 2011. Boken finns idag översatt till svenska. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cto3u7xWOXc  


För elever med språkval SPANSKA Flag: Spain on Apple iOS 13.3 

Spider Thieves (Niñas Araña) 

Regi: Guillermo Helo, Chile 2017, drama 94 min, tal: spanskt, text: svenska Åldersgräns 11 år, rekommenderas från åk 7-gymn, filmhandledning från BUFF 

I en kåkstad i Santiago lever tre tjejer under fattiga förhållanden. De drömmer om coola och trendiga saker som de ser på tv och i stadens köpcentrum. De börjar bryta sig in i lägenheter i rikare områden genom att klättra på husfasader och blir snart kända som “spindel-tjuvarna”. Ungdomsthriller, inspirerad av verkliga händelser, som på ett drabbande sätt skildrar frågor om social utsatthet, drömmar och klass. Vinnare av unga filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm under BUFF 2018. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4wq_CuELd3U&frags=pl%2Cwn 


Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus

Platserna blir bokningsbara torsdagen den 23 januari.