BUFF: Matares + samtal

  • Skolbio

Algeriet 2019. Regi: Rachid Benhadj. 90 min. Franskt tal. Engelsk text.  15-års gräns (barn över 11 år i vuxens sällskap)

Mona är åtta år och befinner sig i den algeriska kuststaden Tipasa där hon säljer blomsterkransar för att få ihop pengar till människosmugglarna som ska ta henne vidare till Europa. Tioåriga blomsterförsäljaren Said gillar inte konkurrensen, inte heller att Mona är svart och kristen. En stark film som ger ett barnperspektiv på flyktingsituationen kring Medelhavet.

Matares har granskats av Statens Medieråd som gjort bedömningen att filmen ej är lämplig för barn under 15 år. I praktiken innebär åldersgränsen att barn från 11 år får se filmen i vuxet sällskap. I filmen förekommer bilder av lidande människor på flykt, döda kroppar, scener där vuxna slår och hotar barn samt en sekvens där en flicka sticker en kniv i ryggen på en man. (2020-02-11)

För att säkerställa en geografisk jämlikhet över staden får ett filmevenemang per klass / förskola bokas under BUFF. Görs fler bokningar kommer de att avbokas.

Buss kan bokas av grundskolan tom 28 februari.