BUFF: Joyas españolas (filmpaket)

  • Skolbio

BUFFs spanska språkpaket, 53 min, fyra kortfilmer, spanskt tal, engelsk textning

BEEF  Spanien 2019. Regi: Ingride Santos. 13 min. Spanskt tal. Engelsk text.

Det är prov men Melisa kan inte hejda sig från att titta på hiphop-videon hon har spelat in. Attityden från videon färgar av sig på Melisa och nu inleds en duell med lärarinnan - en duell med oväntat slut.

GUSTS OF WILDLIFE  Günst ul vándrafoo/Ráfagas de vida salvaje. Spanien 2019. Regi: Jorge Cantos. 24 min. Spanskt tal. Engelsk text.

Genom stängslet ser de varandra, de tre spanska tonåringarna och den jämnåriga Sül från Rumänien som bor där på ödetomten i hemlighet med sin pappa. Nu vittrar Sül gemenskap och drömmen om ett annat liv.

AM ( BEFORE MERIDIAN)  AM ( Antes Meridiano). Mexiko 2019. Regi: Tanya Àlvarez. 14 min. Spanskt tal. Engelsk text.

Demensen får Hectors morfar att bete sig konstigt. Han sväljer ammunition, tvättar hörapparaten och vägrar lyssna på något annat än sin försvunna radio. Det enda Hector kan göra för sin morfar är att leta.

16 DECEMBER  16 de decembro. Spanien 2019. Regi: Álvaro Gago. 14 min. Galiciskt, spanskt tal. Engelsk text.

En helt vanlig kväll. Lucia har fullt upp med handbollen. Det lekfulla tjafset med lagkamraterna. Ännu en gång ombeds hon hämta upp sin lillebror. Lucia tar moppen genom staden som hon tror är hennes.


För att säkerställa en geografisk jämlikhet över staden får ett filmevenemang per klass / förskola bokas under BUFF. Görs fler bokningar kommer de att avbokas.