BUFF: NoJSe + samtal (filmpaket)

  • Skolbio

THE CONFIRMATION  Konfirmanden. Danmark 2019. Regi: Marie-Louise Damgaard. 19 min. Danskt tal. Svensk text. 

Det är Mathias konfirmationsdag men han går inte bara från barn till vuxen utan också från Kathrine till Mathias. På kalaset efter kyrkan är det inte alla gäster som hanterar den nya situationen så bra, vilket gör mamman vansinnig.

WINTER LAKE  Talvinen järvi. Finland 2019. Regi: Petteri Saario. 15 min. Finskt tal. Svensk text.

Emika och hennes kusine Antti ska tälta på den istäckta sjön. Det är mitt i vintern och så kallt att alla fåglar har flugit söderut för länge sen. En stillsam dokumentär från ett vintervackert Finland med djur, norrsken och pilkning.

THE KICKSLED CHOIR  Sparkekoret. Norge 2020. Regi: Torfinn Iversen. 18 min. Norskt tal, Svensk text.

Gabriel vill gärna gå med i kören som sjunger för att samla in pengar till det lokala flyktingboendet. Problemet är att hans pappa är starkt emot flyktingar och hamnar i bråk med en av dem. Hur ska Gabriel hantera situationen?

STAD NR 13  Sverige 2020 Regi: Salad Hilowie. 9 min. Svenskt tal. Engelsk text.

En rymdfarkost har misslyckats med sitt uppdrag och kan kraschlanda på jorden när som helst. I en liten svensk stad tycks vardagen lunka på som vanligt. Ögonblick från livet i staden varvas med elvaårige Omars filosofiska tankar.


Filmvisning i samarbete med NojSe, ett nytt nordiskt samarbetsprojekt mellan de fyra ledande barn- och ungdomsfilmfestivalerna i Norden; CPH Pix i Danmark,Oulu Inernational Film Festival i Finland, International Childrens's Film Festival i Norge samt BUFF i Sverige. Till filmvisningen hör ett Q&A, filmsamtal med publiken.För att säkerställa en geografisk jämlikhet över staden får ett filmevenemang per klass / förskola bokas under BUFF. Görs fler bokningar kommer de att avbokas.