Kulturkartan informerar med anledning av coronaviruset

Under den pågående pandemin av coronaviruset och sjukdomen covid-19 förändras förutsättningarna hela tiden. Kulturkartans evenemang förhåller sig till folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Direktivet från Malmö stads ledning är att allt som går att genomföra ska genomföras. Inget ska ställas in i onödan! Barn och unga har fortfarande rätt till kultur under sin skoltid och såhär ser Kulturkartans ögonblicksbild ut just nu.

 

Inga evenemang med fler än 50 besökare får genomföras, sedan regeringen fattat beslut om det den 27 mars. Det har inneburit att Kulturkartan har fått avboka platser, exempelvis är skolbiosäsongen inställd från och med vecka 15 och framåt. Andra evenemang har kulturförvaltningen redan varit tvungna att ställa in då scener har stängt, artister och grupper har känt sig otrygga och många avbokningar har kommit in.

 

Trots detta finns det fortfarande evenemang som genomförs på ett säkert och tryggt sätt. Vår förhoppning är att skolor och förskolor ska vilja ta del av det utbud som under förutsättningarna finns kvar i Kulturkartan. Vi stöttar er till att hellre besöka evenemang med fyra barn än att inte komma alls!

 

Om man måste avboka sina platser är det viktigt att göra det i så god tid som möjligt. Vänta gärna inte till dagen innan evenemanget ska genomföras.

 

Alla avbokningar måste göras via er bokningsbekräftelse i Kulturkartan. Bekräftelsen hittar ni antingen i er inkorg, dit den skickades samma dag som ni bokade platserna, eller under knappen ”Bokningar” som ni hittar under ert namn högst upp till höger på Kulturkartan. Glöm inte heller att avboka Kulturbussen om ni har bokat den till ert evenemang. Bussbokningen hittar ni på samma sida som platsbokningen om ni i rutan under ”Bokningstyp” istället för Evenemang väljer Bussbokning. Bekräftelsen för bussen ska också ha blivit skickat till er mejl. Avbokningsknappen är röd och finns längst ner till höger på sidorna för era bekräftelser.

 

I allt tråkigt som händer sitter vi och planerar inför höstterminens utbud i Kulturkartan. Har ert evenemang blivit inställt nu finns det kanske möjlighet att det kommer tillbaka efter sommaren.

 

Och glöm inte heller att det fortfarande finns platser kvar till några av vårens evenemang!

Kontakta respektive arrangör för mer information.

 

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor eller synpunkter. Ni når oss via kulturkartan@malmo.se.