Nordisk Panorama: Oväntad vänskap - digital filmvisning

Kortfilmspaket från filmfestivalen Nordisk Panorama, som visas som skolvisningar, kommer i år att erbjudas skolorna digitalt istället för på biograf. Bokade lärare får en länk som kan visas för antalet bokade under perioden 17 - 22 september. De digitala visningarna sker alltså i eget klassrum/visningslokal. Filmerna har i undantagsfall svensk textning men annars engelska. 


Tre kortfilmer för årskurs 3 - 4

Längd: ca. 50 minuter.


Äppelmelodi - Apple Melody 

Regi: Mehdi Razi, Sverige 2019, 29 min, svenskt och persiskt tal 

Ehsan och hans familj har tillfälligt sökt skydd i en liten stad i Sverige efter en lång resa från Afghanistan. Ehsan får inte gå utanför lägenheten för sin far, för att undvika att han får vänner som han sedan måste förlora. Men Ehsan smyger ut ändå och träffar Nora (7år). När Migrationsverket kommer för att flytta på Ehsans familj springer han iväg… 


Solen är 5500 grader – The Sun is 5500 degrees 

Regi: Engeli Broberg, Sverige 2019, 10 min, svenskt tal 

Edvina, 8 år, är ett blygt och tyst barn som har mobbats i skolan. När hennes pappa kommer hem med en smart speaker/högtalare, en maskin som hon kan ställa alla sorters frågor till, så blir den hennes första vän.  Men efter ett tag, när Edvinas frågor blir mer komplicerade, inser hon att en liten smart maskin ändå inte kan ersätta riktiga vänner. 


Jail Lullaby 

Regi: Jorma Kaulanen, Finland 2019, 7 min, finskt tal/engelsk text 

En stormig natt bryter tre ” fångar” sig ut från sitt fängelse. För att klara uppdraget krävs finurlighet, snabba reflexer och stark käke… En oväntad actionfilm med en väldigt ung skådespelare. 


Nordisk Panorama söker 2 klasser som vill vara med och rösta fram sin favorit av dessa filmer. Är ni intresserade måste er visning ske den 17 eller 18 september. Meddela  intresse vid bokningen i Meddelande till arrangör.