BUFF: Glädje och sorg - digital filmvisning

  • Skolbio

Kortfilmspaket för F-klass-åk 1, 34 minuter, filmer utan tal

MAÏJA Frankrike 2019. Regi: Arthur Nollet, Maxime Faraud, Mégane Hirth, Emma Versini, Julien Chen, Pauline Charpentier. 8 min. utan tal

Vid en nordlig kust väntar Maïja på att hennes pappa skall återvända hem från sin fisketur. Men vädret förvärras och mörka moln drar in. Färgstark animation om väntan och längtan.

THE KITE   Pouštět draka. Tjeckien, Slovakien, Polen 2019. Regi: Martin Smatana. 13 min. Utan tal

En liten pojke umgås flitigt med sin morfar. Att vara tillsammans med honom är ett äventyr. Men morfar är gammal och lager för lager blir han nu tunnare och mer genomskinlig. En bländande fin animation om glädje och sorg.

AWAY  Au large. Belgien 2019. Regi: Mathilde Pepinster.6 min. Utan tal.

En man föreställer sig att han är ute på ett isflak och försöker fånga en fisk. Egentligen befinner han sig i en mataffär. En fin film om gränsen mellan fantasi och verklighet och att vilja närma sig naturen.

SATURDAY'S APARTMENT  Sydkorea 2018. Regi: Jeon Seung-Bae. 7 min. Utan tal.

När strömmen plötsligt går i ett bostadshus måste människorna hjälpas åt för att lösa olika problem. Animation om den gemenskap som kan uppstå när det oväntade inträffar.


Filmfestivalen BUFF fick ställa in sina visningar i mars. Nu visas utvalda delar av BUFFs program som online-visningar, medan ett fåtal andra filmer kommer visas på biograf med möjlighet för en klass att delta. Den här filmen visas online. 

Bokade lärare får en länk som kan visas för antalet bokade under perioden 28 - 30 september. Filmen kan visas på en av dagarna, oavsett vilken dag bokningen är gjord på.