BUFF: UPPROR Orättvisor i världen - digital filmvisning

  • Skolbio

 

FILMVISNING I KLASSRUM, NI KAN VISA FILMEN VALFRI TID INOM PERIOD 28-30 SEPTEMBER, OAVSETT BOKNINGSDAG.

Kortfilmspaket. Målgrupp: åk 6 - åk 8. Längd: 51 minuter.

PAPPA MÅSTE JOBBA

Sverige. Regi: Nadja Gyllensköld. 12 min . Svenskt tal. Engelsk text.

Hur kan ett barn förhålla sig till att det finns en hotbild riktad mot ens familj? En stark berättelse om barns utsatthet som vann BUFFs pris på Novemberfestivalen 2019.


THE AMERICAN BULL

Iran 2019. Regi: Fatemeh Tousi. 15 min. Arabiskt tal. Engelsk text.

Saheb är den enda med en amerikansk tjur i en by där kor är hårdvaluta, så han tjänar bra på sin vän. Problemet är bara att när en tjur blir för gammal – kvarstår bara ett sätt att tjäna sina pengar.


A SECOND FAMILY

Kongo-Kinshasa 2019. Regi: Ramon Sanchez Orense, Susanne Krauss. 8 min. Franskt tal. Engelsk text.

Amina har perfekt hörsel. Hennes fattiga hemförhållanden gjorde att hon fick hon gå i en klass för döva barn. Några år senare tränar Amina stadens första basketlag för döva. De tränar hårt – och drömmer stort.


BROTHER

BARADAR. Italien 2019. Regi: Beppe Tufarulo. 15 min. Persiskt tal. Engelsk text.

Bröderna Ali och Mohammed har varit på resande fot länge. För tre år sedan förstörde en bomb deras hem i Kabul och deras föräldrar dödades. Nu tvingas de att skiljas åt.


Filmfestivalen BUFF fick ställa in sina visningar i mars. Nu visas utvalda delar av BUFFs program som online-visningar, medan ett fåtal andra filmer kommer visas på biograf med möjlighet för en klass att delta. Den här filmen visas online. 

Bokade lärare får en länk som kan visas för antalet bokade under perioden 28 - 30 september.  Filmen kan visas på valfri dag och tid inom dessa dagar, oavsett bokningsdatum.