BUFF: Tjejer tar makten - digital filmvisning

  • Skolbio

 

FILMVISNING I KLASSRUM, NI KAN VISA FILMEN VALFRI TID INOM PERIOD 28-30 SEPTEMBER, OAVSETT BOKNINGSDAG.

Kortfilmspaket. Målgrupp: åk 7 - åk 9. Längd: 58 minuter.

SCREW THE BOYS

Fuck les gars. Kanada 2018. Regi: Anthony Coveney. 8 min. Franskt tal. Engelsk text.

Anaïs går i sjätte klass och får en lapp i korridoren. Hennes pojkvän Laurier meddelar att han gör slut. Det bränner till i hjärtat, blicken blir svart och sekunder senare står Laurier med rödblossig kind efter Anaïs örfil.


CHAMP

Nederländerna 2019. Regi: Cassandra Offenberg. 16 min. Nederländskt tal. Engelsk text.

14-åriga Esma kämpar hårt på flera fronter: för att bli bäst på kickboxning, mot rädslan att förlora sin sjuka mamma och för kärleken till sporten, livet och familjen. Nu får vi får följa henne inför hennes tuffaste match någonsin.


HEAT WAVE

Canicule. Kanada 2019. Regi: Fanny Perreault. 16 min. Franskt tal. Engelsk text.

Med ett gipsat ben blir Léa rastlös och hon letar efter något som kan förändra tillvaron. Av en slump hittar hon den ultimata utpressningen mot sin storasyster som ska till en fest Léa är nyfiken på.


SHE-PACK

Norge 2018. Regi: Fanny Ovesen. 19 min. Norskt tal. Engelsk text.

En födelsedagsfest når sitt kaotiska klimax när Ronja gör allt för att bli en del av gruppen. En kamp om hierarki, primala instinkter och tjejer som spårar ur.


Filmfestivalen BUFF fick ställa in sina visningar i mars. Nu visas utvalda delar av BUFFs program som online-visningar, medan ett fåtal andra filmer kommer visas på biograf med möjlighet för en klass att delta. Den här filmen visas online. 

Bokade lärare får en länk som kan visas för antalet bokade under perioden 28 - 30 september.  Filmen kan visas på valfri dag och tid inom dessa dagar, oavsett bokningsdatum.