BUFF: UPPROR En annorlunda barndom - digital filmvisning

  • Skolbio

Kortfilmspaket. Målgrupp: åk 5 - åk 7. Läng: 51 minuter.


MOONJUMP

Tyskland 2019. Regi: Lasse Holdhus. 6 min. Utan tal.

Major Luna gömmer sig i simhallens omklädningsrum i väntan på att alla andra så gå hem. Hon hoppar i poolen iklädd en rymddräkt och flyter som om hon vore viktlös i rymden.


PEARL

Kina 2019 . Regi: . 14 min. Mandarin tal. Engelsk text

I en öde kinesisk fiskeby bor en sex år gammal tjej med sin yngre bror och deras ensamstående mamma. I vardagsliv och slit bubblar en hemlighet under ytan. Prisvinnande film om familj och drömmen om ett bättre liv.


MY FAVORITE FOOD IS INDIAN TACOS, MY FAVORITE DRINK IS ICED TEA AND MY FAVORITE THING IS DRUMMING

Kanada 2020. Regi: Derius Matchewan. 4 min. Engelskt tal. (Ingen text)

Det bästa Derius vet är att spela på sin trumma. För honom är trumman mer än ett instrument. Att spela är ett sätt att visa stolthet och respekt för sin kultur och ursprungsbefolkningens traditioner.


IN GERMANY

In Deutschland. Tyskland, Guinea 2021. Regi: Christoph Rath. 15 min. Tyskt tal. Engelsk text.

Ett gäng killkompisar i Guinea tar paus från fotbollsspelandet och småhyssen för att undersöka om ryktet om den fantastiska poolen hos tyskarna stämmer. En finurlig film om orättvisor.


RAYA

Iran 2019. Regi: Sepide Berenji. 14 min. Persiskt tal. Engelsk text.

Raya och väninnorna gör uppror i skolan. Samtidigt funderar Raya över moral och jämför sig med föräldrarna. Hon är kluven gällande bästa metoden för att förbättra världen - med magi eller samtal?


Filmfestivalen BUFF fick ställa in sina visningar i mars. Nu visas utvalda delar av BUFFs program som online-visningar, medan ett fåtal andra filmer kommer visas på biograf med möjlighet för en klass att delta. Den här filmen visas online. 

Bokade lärare får en länk som kan visas för antalet bokade under perioden 28 - 30 september. Filmen kan visas på en av dagarna, oavsett vilken dag bokningen är gjord på.