BUFF: UPPROR Olika uppväxt - digital filmvisning

  • Skolbio

 

FILMVISNING I KLASSRUM, NI KAN VISA FILMEN VALFRI TID INOM PERIOD 28-30 SEPTEMBER, OAVSETT BOKNINGSDAG.

Kortfilmspaket. Målgrupp: Gymnasiet. Längd: 59 minuter.

ALL EYES ON ME

Iran 2019. Regi: Saber Tararcheh. 11 min. Persiskt tal. Engelsk text.

En ung kvinna vill tatuera sig. Mamman vädjar på telefon: “pappa blir arg, det går inte att ångra!”. Hos tatueraren kan man få se sitt motiv testat på en blind mans kropp. En visuell och fängslande film om mod, tradition och ungdom.


UTAN ER

Utan Er. Sverige 2020. Regi: Jean-Luc Mwepu. 13 min. Swahiliskt, svenskt tal. Engelsk text.

Mitt i en svensk skog lever flyktingarna Idris och Kojo i hemlighet. De är de sista överlevarna från sin afrikanska klan. En vacker, visuell och poetisk film om saknad, längtan och tillhörighet.


THE WALKING FISH

Japan, Nederländerna 2019. Regi: Thessa Meijer. 19 min. Japanskt tal. Engelsk text.

Mutsumi är speciell och har ett särskilt förhållande till vatten. Hon kan nästan allt som andra kan men är också som en fisk som lärt sig gå. Och hon längtar alltid till havet. En dag är längtan för stark för att motstå.


MY SISTER DANCES

Norge 2018. Regi: Johanna Pyykkö. 15 min. Norskt tal. Engelsk text.

Ebba är 15 år, har social fobi och saknar vänner. Hennes storasyster Andrea har Downs syndrom, är väldigt populär och har massvis av vänner. Uttråkad följer Ebba med sin syster på fest där spänningen mellan systrarna blir en ordentlig prövning.


SKA VI CYKLA I MUNKA?

Sverige 2020. Regi: Simon Bendroth. 8 min. Svenskt tal. Engelsk text.

En till synes enkel fråga leder till reflektioner om barndom och vuxenliv när Jojje och Simon tillbringar sin sista dag tillsammans i samhället där de har vuxit upp. Vad ska hända nu?


Filmfestivalen BUFF fick ställa in sina visningar i mars. Nu visas utvalda delar av BUFFs program som online-visningar, medan ett fåtal andra filmer kommer visas på biograf med möjlighet för en klass att delta. Den här filmen visas online. 

Bokade lärare får en länk som kan visas för antalet bokade under perioden 28 - 30 september. Filmen kan visas på valfri dag och tid  en av dessa dagar, oavsett bokningsdatum.