BUFF: English Delight - digital filmvisning

  • Skolbio

 

FILMVISNING I KLASSRUM, NI KAN VISA FILMEN VALFRI TID INOM PERIOD 28-30 SEPTEMBER, OAVSETT BOKNINGSDAG.

BUFFs språkpaket, 53 minuter. Engelskt tal i alla filmer, ingen textning.

TALK TO LEON. Storbritannien 2019. Regi: Murat Gökmen. 14 min. Engelskt tal

Det är 1997. Vid midnatt åker fyra vänner i hemlighet till Hyde Park i London för att se soluppgången. Med hjälp av växeltelefonisten Sam navigerar de sig igenom staden. Fint om vänskap innan smartphones.

DISPEL. USA 2019. Regi: Kylie Eaton. 14 min. Engelskt tal. 

Med hjälp av sin favoritfantasyhjältinna Celeste Skygoode tar Lizzie upp kampen mot de monster som tagit hennes mamma till fånga.

MASH. Storbritannien 2019. Regi: Tyro Heath. 13 min. Engelskt tal. 

Den unga tjejen Hero har skapat sin egen fristad hos den lokala skrothandlaren. Här kan hon få en paus från sin annars röriga hemmiljö. Men platsen har inte bara varit hennes och ett tomrum gör sig påmint vid hennes sida.

AFTER THE AWAY. Australien 2019. Regi: Sacha Vivian-Riding. 14 min. Engelskt tal.

Två pojkar har förmågan att försvinna till en alldeles egen och hemlig plats i skogen. När de upptäcks skolka ställs allt på sin spets och de ifrågasätter vad deras vänskap och speciella plats verkligen betyder.


Filmfestivalen BUFF fick ställa in sina visningar i mars. Nu visas utvalda delar av BUFFs program som online-visningar, medan ett fåtal andra filmer kommer visas på biograf med möjlighet för en klass att delta. Den här filmen visas online. 

Bokade lärare får en länk som kan visas för antalet bokade under perioden 28 - 30 september. Filmen kan visas på en av dagarna, oavsett vilken dag bokningen är gjord på.