BUFF: Short Film Competition - biografvisning

Åtta filmer som är med i tävlan om bästa kortfilm visas. Programlängd: 2 timmar och 5 min. Målgrupp åk 5-7


RAIN, RAIN, RUN AWAY  Gronde marmaille. Frankrike 2019. Regi: Clémentine Carrié. 15 min. Franskt tal Engelsk text.

Det är sommarlov. Boubou och Dani  blir uttråkade på husvagnscampingen. De bestämmer sig för att rymma mitt i hettan. En film om frihet och äventyr.


JARVIK  Kanada 2019. Regi: Emilie Mannering. 20 min. Franskt tal. Engelsk text.

Lea har en hjärtsjuk lillebror, en lite syster och en mamma utan pappan som är död. Hon tar mycket ansvar men behöver också få vara en ung tonåring med egna behov.


STAD NR 13  Sverige 2020. Regi: Salad Hilowle. 9 min. Svenskt tal. Svensk text.

En rymdfarkost som har misslyckats med sitt uppdrag kan krascha ner på jorden när som helst, men i en liten svensk stad tycks livet lunka på som vanligt. Ögonblick från livet i staden varvas med elvaårige Omars filosofiska tankar.


CLEATS  Krampon. Turkiet 2019. Regi: Abdullah Sahin. 11 min. Turkiskt tal. Engelsk text.

Emir kommer från krig och flykt. Hans nya vänner i Turkiet förbereder sig för att provträna för det lokala fotbollslaget - men då måste man ha dubbskor. En film om vänskap, uppoffring och medmänskliget.


THE KICKSLED CHOIR  Sparkekoret. Norge 2020. Regi: Torfinn Iversen. 18 min. Norskt tal. Engelsk text.

Gabriel vill gärna gå med i kören som sjunger för att samla in pengar till det lokala flyktingboendet. Problemet är att hans pappa är starkt emot flyktingar och hamnar i bråk med en av dem. Hur ska Gabriel hantera situationen?


TIMO'S WINTER  Inverno. Italien 2020. Regi: Giulio Mastromauro. 17 min. Grekiskt tal. Engelsk text.

Timo är yngst i familjen och hjälper till att göra i ordning tivolit efter karusellernas vinterdvala. Han arbetar hårt men det är något mer än vintern som håller familjen i ett fast grepp.


KIMYA  Nederländerna 2019. Regi: Amira Buynhouwer. 9 min. Swahiliskt, nederländskt tal. Engelsk text.

Josephine är hemma själv en kväll för första gången någonsin. I väntan på att familjen ska komma tillbaka ser hon sitt hem med nya ögon. Kimya betyder " tystnad" på Swahili.


LOLO  Tyskland, Brasilien 2019. Regi: Leandro Goddinho, Paulo Menezes. 14 min. Engelsk tal. (Ingen text)

11-åriga Lolo är gay och försöker övertyga sin första kärlek, Max, att öppet gå ut med deras förhållande på kvällens skoldisco. En hämningslös, rolig och sprudlande film om vänskap kärlek och att ha roligt.


Filmfestivalen BUFF fick ställa in sina visningar i mars. Nu visas utvalda delar av BUFFs program som online-visningar, medan ett fåtal andra filmer kommer visas på biograf med möjlighet för en klass att delta. Den här filmen visas på biograf.  

Kulturbuss bokas separat via den här länken: https://kulturkartan.malmo.se/BusBookings/GenericBus