BUFF:Joyas espanolas - digital filmvisning

  • Skolbio

 

FILMVISNING I KLASSRUM, NI KAN VISA FILMEN VALFRI TID INOM PERIOD 28-30 SEPTEMBER, OAVSETT BOKNINGSDAG.

BUFF filmfestival visar fyra utvalda kortfilmer på spanska med engelska undertexter.

BEEF 

Regi: Ingride Santos, Spanien 2019, 13 min, spanskt tal, engelsk text. 

Det är prov men Melisa kan inte hejda sig från att titta på hiphop-videon hon har spelat in. Attityden från videon färgar av sig på Melisa och nu inleds en duell med lärarinnan -  en duell med oväntat slut. 

 

GUSTS OF WILDLIFE   

Günst ul vándrafoo / Ráfagasde vida salvaje. Regi: Jorge Cantos, Spanien 2019, 24 min, spanskt tal, engelsk text. 

Genom stängslet ser de varandra, de tre spanska tonåringarna och den jämnåriga Sül från Rumänien som bor på ödetomten i hemlighet tillsammans med sin pappa. Nu vittrar Sül gemenskap och drömmen om ett annat liv. 

 

AM (BEFORE MERIDIAN) 

AM (Antes Meridiano). Regi: Tanya Álvarez, Mexiko 2019, 14 min, spanskt tal, engelsk text 

Demensen får Hectors morfar att bete sig konstigt. Han sväljer ammunition, tvättar hörapparaten och vägrar lyssna på något annat än sin försvunna radio. Det enda Hector kan göra för sin morfar är att leta. 

 

16 DECEMBER 

16 de decembro. Regi: Àlvaro Gago, Spanien 2019,  14 min, galiciskt och spanskt tal, engelsk text 

En helt vanlig kväll. Lucia har fullt upp med handbollen. Det lekfulla tjafset med lagkamraterna. Ännu en gång ombeds hon hämta upp sin lillebror. Lucia tar moppen genom staden som hon tror är hennes. 


Filmfestivalen BUFF fick ställa in sina visningar i mars. Nu visas utvalda delar av BUFFs program som online-visningar, medan ett fåtal andra filmer kommer visas på biograf med möjlighet för en klass att delta. Den här filmen visas online. 

Bokade lärare får en länk som kan visas för antalet bokade under perioden 28 - 30 september.  Filmen kan visas på valfri dag och tid inom dessa dagar, oavsett bokningsdatum.