MAFF: Maradona's Legs

  • Skolbio

FILMVISNING I KLASSRUM, NI KAN VISA FILMEN VALFRI TID INOM PERIOD 8-9,12-13 OKTOBER, OAVSETT BOKNINGSDAG.

Regi: Firas Khoury, Tyskland, Palestina / 2019 / 23 min / arabisk dialog med engelska undertexter 

I en palestinsk by, mitt under fotbolls-VM 1990, försöker de unga bröderna Rafat och Fadel att vinna ett tv-spel. De samlar klistermärken på fotbollsstjärnor och är på god väg att fylla sitt VM-album men saknar en sista bit, klistermärkets sista del av Maradonas ben. Ingen av kompisarna i området har bilden men de har fått tips om att i andra delar av stan finns någon som kan ha den.  Medan TV sänder fotbollsmatcher, med piratsändning som bryter av och uppmanar Västbanken att resa sig, tar bröderna sig vidare i hopp om att fylla sitt album. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2xYnrmXhzoY&feature=youtu.be 

Firas Khoury är en prisbelönt kommande palestinsk manusförfattare och regissör. Han är en av grundarna av Group ”Falastinema”, som utvecklar filmverkstäder och  filmvisningar i hela Palestina. 

MAFF, Malmö Arab Film Festival, arrangerar denna visning. Filmfestivalen äger rum den 8-13 oktober. I höst kommer skolvisningarna ske online, bokad lärare får en filmlänk som kan visas för antalet bokade under perioden 8-13 oktober.  Filmen kan visas på valfri dag och tid en av dessa dagar, oavsett bokningsdatum. Lärare är ansvarig för att filmen ej sprids vidare.  


Platserna blir bokningsbara för utvalda skolor torsdagen den 10 september.

Resterande platser släpps fritt torsdagen den 17 september.