MAFF: You will die at 20 - digital filmvisning

  • Skolbio

FILMVISNING I KLASSRUM, NI KAN VISA FILMEN VALFRI TID INOM PERIOD 8-9,12-13 OKTOBER, OAVSETT BOKNINGSDAG.

Regi: Amjad Abu Alala, Sudan, Frankrike, Egypten, Tyskland, Norge, Qatar, 2019, 105 min, arabisk dialog med engelska undertexter 

 

I Sudan i provinsen Aljazira föds pojken MuzamilHans föräldrar tar honom till en helig man för att välsignas. Men under namn ceremonin när sångarna räknar år som han skall leva så svimmar ledsångaren just när han uttalat siffran 20. Byns heliga man förutspår en profetia med att han kommer dö när han är 20 år.  Muzamils far klarar inte av det öde som lagts på sonen och flyr sin vägSakina, som ensamstående mamma, överbeskyddar sin son rädd för att något skall hända honom.  Alla runt om i byn behandlar pojken som “son of death”. Hans barndom och uppväxt präglas av det öde som alla tror skall hända. 

 

Filmen visar på traditioner som kan finnas men där regissören vill öppna vägar för att man kan bryta mot dessa. Amjad Abu Alala är sudanesisk regissör och producent. Han studerade media vid Emirates University och arbetade som film- och dokumentärregissör med olika medieinstitutioner för arabiska och västra kanaler. Filmen You will die at 20 vann pris på Venedigs filmfestival. 

 

 MAFF, Malmö Arab Film Festival, arrangerar denna visning. Filmfestivalen äger rum den 8-13 oktober. I höst kommer skolvisningarna ske online, bokad lärare får en filmlänk som kan visas för antalet bokade under perioden 8-13 oktober.  Filmen kan visas på valfri dag och tid en av dessa dagar, oavsett bokningsdatum. Lärare är ansvarig för att filmen ej sprids vidare.