Giant little ones

Evenemang inställt

  • Skolbio

Regi: Keith Behrman, Kanada, drama 93 min,fr 15 år. tal: engelska, text: svenska 

Målgrupp: åk 9-gymn 

Franky Winter och Ballas Kohl har varit bästa vänner sen barndomen. De är stjärnor i simlaget, snygga och populära hos tjejerna. De lever ett perfekt tonårsliv- fram till Frankys party på 17-årsdagen då de båda blir involverade i en överraskande incident som förändrar deras liv. På festkvällen blir Franky alltför närgången med sin bästa vän vilket får konsekvenser för  hans liv - från populär sporthunk till potentiellt mobboffer. Ryktet om hans homosexualitet får extra näring av att hans pappa lämnat familjen för en man. När omvärlden krymper måste Franky och hans vänner bestämma sig för vilka de är och vill vara.  

Tematiken har skildrats förr i highschool-dramer men sällan så här nyanserat, ömt och med så rikt tecknade karaktärer. Flera underbara biroller förgyller filmen, inte minst Kyle MacLachlan och Maria Bello som Frankys föräldrar. 

“Giant Little Ones är en liten pärla. Charmant highschool-film om sexualitet och identitet. Med värme och känsla skildras ungdomens frihet, längtan och – trångsynthet." Andreas Degerhammar, GIFF 

TEMAN: identitet, sexualitet 

FILMHANDLEDNING kommer inom en månad.