Goodbye Berlin

Evenemang inställt

  • Skolbio

Tschick Regi: Fatih Akin, Tyskland, komedi/drama 93 min, tal: tyska, text: svenska 

Målgrupp: åk 7-9 

14-årige Maik är uppvuxen i en rik men dysfunktionell familj. Mamma är alkoholist och hans pappa en frånvarande idiot. Maik är förälskad i en tjej som inte ens tycks veta om att han existerar. Precis innan sommarlovet börjar en ny kille, Tschick, i klassen. Oväntad vänskap uppstår och på sommarlovet ger de sig tillsammans ut på en händelserik road trip En varm, fartfylld och humoristisk film baserad på den hyllade ungdomsromanen Tschick av Wolfgang Herrndorf som vann pris för bästa ungdomsroman i Tyskland 2011. Boken finns idag översatt till svenska. 

 Goodbye Berlin är en härlig tysk roadmovie om två vilsna ungdomar på en färd mot okänt mål. Deras äventyr är sprunget ur utanförskap, ensamhet och tristess. Men resan för dem samman. De blir vänner och lär känna sig själva lite bättre. En rolig film för högstadiet som visades på BUFF 2018 och som vann European Film Awards 2017 utnämnd av ungdomsjuryn.” Swedish Film 

 Tema: övergivenhet, tonår, frihet, gemenskap, bok 

 SPRÅKKLASS: Samma datum som Goodbye Berlin visas samtidigt filmer på franska, A Colony, , samt spanska, Spider Thieves,för högstadiet. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cto3u7xWOXc